Lukijalle

Olen koko ikäni ollut kiinnostunut suomen historiasta ja varsinkin ajasta kun Suomi taisteli Neuvostoliittoa vastaan vuosina 1939 – 1945.

Näiden verkkosivujen tarkoituksena on jättää tuleville sukupolville mahdollisuus tutustua sotahistoriaan ja saada helposti tietoa tästä niin tärkeästä ajanjaksosta jossa piskuinen suomi taistei monenkertaista vihollista vastaan ja sodan loppupuolella jopa aseveljeään Saksaa vastaan ns. ”Lapn sodassa”. Sivuston tarkoitus on olla kattava esitys Suomen toisesta maailmansodasta jossa mm. minun pappani stm. Kalle Henrik Tomperi taisteli talvisodassa ja kaatui 15.2.1939 Viipurissa, siitä sitten toisaalta enemmän myöhemmin.

Olen käyttänyt lähteinä monia eri julkaisuja sekä artikkeleita. Suurin kiinnostus lähti Ilkka Enkenbergin kirjasta ”SUOMI SODASSA – Päivä päivältä”, suurena apuan ja lisänä on ollut Iltalehden ja Iltasanomien erlaiset sotaliitteet. Lisäksi kuvalähteinä olen käyttänyt yleensä SA-kuvia, onpas mukana kuvia muultakin joissa on tietysti liitteenä kuvalähde.

Tämä nettisivuston oli tarkoitus tulla julki jo vuonna 2017 mutta kohtalo puuttui peliin. Sivuston tietokanta juttuineen sekä kuvineen hävisi yllättäen ja ajattelin, että se oli sitten siinä mutta pari vuotta sitten innostuin tätä uudestaan ”nostamaan ylös”, viime vuonna jäi kuitenkin tämän sivuston tekeminen kesken kun sairastuin n. vuosi sitten syöpään mutta nyt on tunne suuri, että vien homman maaliin. Tällä hetkellä sivut on aika pahasti vielä alkutekijöissä mutta täydennän näitä kokoajan.

Toivon, että viihdyt näillä sivuilla ja kerrot myös muille SuomiSodassa.fi sivuista!

Seinäjoella 7.1.2021, Ari-Pekka Harju