Onni Hilakiven pitkä sotataival päättyy – kaksi vuotta sitten löytyneet jäänteet haudataan Paavolaan sotilaallisin kunnianosoituksin

Ankarissa Tali-Ihantalan taisteluissa kaatunut alikersantti Onni Hilakivi pääsee torstaina 17. marraskuuta kotimaan multiin lepäämään.

Siunaustilaisuus on Paavolan kirkossa kello 14 ja Hilakivi haudataan Paavolan sankarihautaan sotilaallisin kunnianosoituksin. Siunauksen suorittaa isä Marko Patronen Oulun ortodoksisesta seurakunnasta ja vainajan arkkua kantavat Heikki ja Jouni Hilakivi. Paikalla on myös Puolustusvoimien sekä reserviläisten edustajat.

Kello 14 Paavolan kirkossa alkava siunaustilaisuus on kaikille avoin. Seurakuntatalolla vietettävä muistotilaisuus on vain kutsuvieraille ja vainajan omaisille tarkoitettu.

Suistamolla syntynyt Hilakivi kaatui 22-vuotiaana. Hän jäi kentälle, sillä kiivaiden taisteluiden vuoksi kaatuneiden etsiminen ja evakuointi oli mahdotonta. Vapaaehtoisten etsintäpartio löysi Hilakiven ja kahden muun sankarivainajan jäänteet kaksi vuotta sitten. Tulituksessa sotilaat olivat ilmeisesti saaneet täysosuman, jonka vuoksi jäänteitä oli vähän.

Lue koko artikkeli täältä

Kentälle jääneen Hilakiven jäänteet löysi vapaaehtoisten Karjalan Valli -ryhmä, joka etsii talvi- ja jatkosodan taistelukentiltä vainajien jäänteitä. Kaksi vuotta sitten löytynyt Hilakivi oli sadas ryhmän löytämä sankarivainaja.