Vain murto-osa upporikkaan Lotta Svärd Säätiön rahoista päätyy lotille

Jopa 80 miljoonan euron omaisuuden kartuttanut Lotta Svärd Säätiö tiedottaa erittäin niukasti raha-avustuksistaan lotille.

MOT on haastatellut useita lottia, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan, että Lotta Svärd Säätiöltä voisi hakea avustusta. Anna-Kreeta Loukola teki ensimmäisen anomuksensa 93-vuotiaana.

Espoolainen Anna-Kreeta Loukola istuu keittiön pöydän ääressä siskontyttärensä Raija Borgströmin kanssa. Pöydälle on kerätty silmälasi- ja hammaslääkärikuitteja. Yhdessä he täyttävät Lotta Svärd Säätiön avustushakemusta. Tämä on ensimmäinen kerta kun talvi- ja jatkosodassa lottana toiminut Loukola anoo avustusta kyseiseltä säätiöltä. Loukola täyttää tänä vuonna 94 vuotta.

”Siinä mielessä on sääli. Olisi voinut aikaisemminkin olla tarpeen”, siskontytär Raija Borgström päivittelee.

”Ihminen on kuitenkin ollut aika kauan eläkkeellä ja ollut lottana sodassa, niin se on minusta kurjaa, että näin vanhana vasta saadaan tietää”

Anna-Kreeta Loukola kuuli sattumalta veljeltään, että eräs tuttava oli saanut rahaa silmälaseihin Lotta Svärd Säätiöltä. Loukola päätti kokeilla samaa. Avuksi tarvittiin siskontytärtä, koska hakemuslomake ja avustusten säännöt löytyvät säätiön verkkosivuilta, eikä Loukola käytä tietokonetta.

Loukola ihmettelee säätiön huonoa tiedottamista.

Lue koko artikkeli MOT ohjelman verkkosivuilta