Bl-129 pommituskoneen bensiinin ottoa Tikkakoskella.

Laatokan-Karjalassa alkaa venäläisen 8. armeijan yleishyökkäys. Neuvostojoukot yrittävät läpimurtoa Kollaalla, Aittojoella ja Ilomantsissa. Pahin tilanne on Kollaalla, jossa suomalaisia vastassa on yli kolminkertainen ylivoima.

Kollaanjoella alkaa voimakas vihollisen tykistötuli klo 8.50 ja venäläiset hyökkäävät parinkymmenen panssarivaunun tukemana koko päivän. Suomalaiset menettävät muutaman etuvartioaseman, mutta ne saadaan vallattua takaisin. Puna-armeija menettää kuusi panssarivaunua ja 450 miestä.

Aittojoella venäläinen I Armeijakunta aloittaa laajan hyökkäyksen Ryhmä Talvelan puolustusasemaa vastaan. Tähän liittyen venäläisten 155. divisioona hyökkää Ilomantsin Kallioniemessä ja Oinaansalmella. Suomalaiset saavat hyökkäykset torjuttua, mutta kaavailtu vastahyökkäys Kollaalla joudutaan peruuttamaan.

Taipaleenjoella Kannaksella ammutaan alas neuvostotykistön tulenjohtoa palveleva kiintopallo. Suomalaiset Blenheim-pommikoneet ja syöksypommittajat hiljentävät Salmin Karkunlammelle rakennetun lentotukikohdan.

Hella Wuolijoki keskustelee Tukholmassa Neuvostoliiton edustajien Boris Jartsevin ja Grauerin kanssa. Ulkoministeri Väinö Tanner laatii Wuolijoelle epävirallisen muistion mahdollisia rauhanneuvotteluja silmällä pitäen.

Suurissa kansainvälisissä luistelukilpailuissa Norjassa muistetaan tammikuun alussa rintamalla kaatunutta suomalaista maailmanmestaria Birger Waseniusta.

YLE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *