Suomi sodassa – ”päivä päivältä” (Kirja)

0

suomi_sodassa_enkenberg

Yli 700-sivuinen suurteos on häikäisevän visuaalinen ja sisältää runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia!Toinen maailmansota veti Suomeen mukaansa kolmasti.

Teos antaa laajan kokonaiskuvan talvisodasta, jatkosodasta ja Lapin sodasta. Lukija pääsee juoksuhautoihin, kotirintamalle ja suurvaltapolitiikan keskelle. Neuvostoliiton hyökkäys Suomeen vuonna 1939 aloitti 105 päivää raivonneen talvisodan.

Jokaisena päivänä rintamilla taisteltiin elämästä ja kuolemasta ylivoimaista vihollista vastaan.Kesällä 1941 Suomi lähti jatkosotaan Saksan rinnalla. Hyökkäysvaihe vei miehet aina Itä-Karjalaan asti, mutta sota päättyi talvisodan tavoin kiivaisiin torjuntataisteluihin.

Syksyllä 1944 alkaneessa Lapin sodassa aseet käännettiin entisiä aseveljiä, saksalaisia vastaan. Neuvosto-liiton uhatessa Suomea miehityksellä oli maailman parhaiden sotilaiden otettava toisistaan mittaa.Suomi sodassa etenee kronologisesti.

Tiiviit yleiskatsaukset ja niihin liittyvät aikajanat antavat kokonaiskuvan. Sotatapahtumiin keskittyvillä aukeamilla rintamatapahtumista kerrotaan yksityiskohtaisemmin, ja mukana on autenttisia taistelukuvauksia. Runsas kuvitus kertoo, millaista sota oli etulinjassa ja kotirintamalla.

  • Tekijä: Ilkka Enkenberg
  • Hinta: 33,40 €
  • Kirjan tilaus: Tilaa tästä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *